Akcja recenzja: edycja 16

17 stycznia 2015
By

akcja recenzja

Odgrzewany kotlet. Nuda. Onegdaj było świeże, obecnie zapomniane, zasypane łopatką i przyklepane, porośnięte chwastem, pokryte warstwą kurzu i błota, spłukiwane deszczem, przymarznięte i rozwilgnięte jeszcze raz puszcza pączek wiosenny korzystając z konsekwentnie niezimowej aury za oknem.
A co? Akcja recenzja oczywiście.

Zasady pozostają niezmienione. Zgłoszeni w komentarzach chętni są siani przez gęste sito sceptycyzmu i braku zaufania, a następnie wybierana jest najmniej słabo rokująca piątka.
Których to pięciu, khem, wspaniałych otrzymuje od Fajkowo po próbce anonimowego tytoniu, pali go i usiłuje opisać wynikające z owego palenia wrażenia. Dla tych z Was, którzy są z nami na tyle krótko, że akcję znają tylko z archiwalnych tekstów więcej na temat jej założeń można poczytać tutaj.

Zgodnie z tradycją i dla przyzwoitości podaję, co będzie palone z dokładnością do kategorii.
Zatem: palony będzie aromat. Koniec podpowiedzi.

Terminarz akcji wygląda następująco:
Zgłaszamy się do 24.01.2015
Komisja się spręży poda kandydatów do powiedzmy 26.01.2015
Recenzje mają się pojawić u mnie na skrzynce do 3.03.2015.
I tradycyjnie:
Akcja jest otwarta dla wszystkich zarejestrowanych uczestników Fajkanetu (bez dyskryminacji ze względu na płeć, wiek i orientację).

Przyczyna, dla której zdecydowaliśmy się akcję odświeżyć jest klucz. Tak. Ta akcja ma ukryty podtekst i ciekaw jestem, czy ktoś wpadnie na to, jaki i dlaczego właśnie tak. Ale komplet wskazówek dostępny będzie dopiero po jej zakończeniu.

 

Update: miało być, no to jest.

Komisja (wysoka) wytypowała następujących szczęśliwców:

  1. poeta
  2. DrogbaMK
  3. hombre40
  4. wulf
  5. ajt

Jak widać, postawiliśmy na nowe twarze. Panowie laureaci, otrzymacie ode mnie maila na adres podany przy rejestracji. Gdyby taki adres z jakiś przyczyn był dla was nieosiągalny, proszę się kontaktować przez PW. Jeśli na maila nie otrzymam odpowiedzi do powiedzmy jutra wieczór wówczas skreślam uczestnika i na jego miejsce wchodzi ktoś z listy rezerwowej. Stawiam taki warunek, ponieważ podobne sytuacje miały niestety miejsce, a nie chcę opóźniać harmonogramu.

17 Responses to Akcja recenzja: edycja 16

  1. Obzon
    Obzon
    17 stycznia 2015 at 12:05

    Chętnie wezmę udział w tej edycji z podtekstem. Ostatnio w miarę regularnie palę aromaty, to może trafię na coś znajomego.

  2. Zyrg
    Zyrg
    17 stycznia 2015 at 12:40

    A ja dawno nic nie pisałem. To bym napisał. Bo jak jest deadline to jest bardziej więcej motywacja większa. O. To się zgłoszę.

  3. Antemos
    Antemos
    17 stycznia 2015 at 13:37

    Również się zgłaszam. Przy okazji chciałbym jednak zauważyć, że podawanie kategorii odbiera odrobinę przyjemności i tajemniczości. Niemniej – piszę się.

  4. DrogbaMK
    17 stycznia 2015 at 13:45

    Jeszcze nie brałem udziału w żadnej akcji, być moze się to zmieni. Zgłaszam się z cichą nadzieją że biedny student ( ;) ) będzie miał co zapykać i o czym napisać.

    • Antemos
      Antemos
      5 marca 2015 at 08:19

      Biedny studencie DrogboMK! Gdzież, ach gdzież jest Twoja recenzja? Tak przyjemnie się czyta pozostałe, że pozostaje niedosyt i chęć na więcej!

      • KrzysT
        KrzysT
        6 marca 2015 at 22:20

        Nigdzie. Z braku czasu przyjąłem, że przypominam raz – a potem po prostu publikuję to, co jest. Jak dla mnie podejście autora do recenzji nieźle pokazuje stosunek do portalu i jego użytkowników.

  5. Boro
    Boro
    17 stycznia 2015 at 15:55

    Zgłaszam się, bo ciekawi mnie klucz. I podpalam ostatnio aromaty. I będzie po sesji.

  6. Ralph
    17 stycznia 2015 at 17:31

    Zgłaszam się. Pies na aromaty ze mnie.

  7. hombre40
    17 stycznia 2015 at 17:55

    choć dopiero od niedawna zająłem sie troche poważniej fajką, towarzyszy mi ona od dobrych 20 lat z przerwami. NIestety liczba znanych mi ( tzn, palonych) tytoni nie jest imponująca….
    mam nadzieję to dość szybko poprawić. Chetnie wezmę udział w akcji:)

  8. dopeman
    17 stycznia 2015 at 22:21

    To chciałbym pierwszy raz zgłosić się na ochotnika, nigdy tego nie robiłem może czas na pierwszy raz :)

  9. wulf
    18 stycznia 2015 at 14:12

    Jak wszyscy, to wszyscy, babcia też ;) Dopiszcie i mnie.

  10. sokzkapsla
    19 stycznia 2015 at 03:05

    Również zgłaszam się na ochotnika, zawsze głodny nowych ciekawych smaków. :)

  11. ajt
    19 stycznia 2015 at 17:16

    Zgłaszam się i ja.

  12. Janusz J.
    Janusz J.
    20 stycznia 2015 at 04:44

    Miło, że pomimo natłoku obowiązków, znudzenia życiem i portalem jeszcze Wam się chciało. Szacunek dla organizatorów. A uczestnikom życzę miłej zabawy.

    • KrzysT
      KrzysT
      20 stycznia 2015 at 09:35

      Nie wyciągaj baca fałszywych wniosków.
      Nadal nam się nie chce ;)

  13. poeta
    poeta
    23 stycznia 2015 at 14:47

    Więc się zgłaszam!!

  14. KrzysT
    KrzysT
    26 stycznia 2015 at 20:17

    Wybraliśmy. Laureatów proszę o zgłoszenie się na maila, niewylosowanych proszę o otarcie łez, zachowanie kamiennej twarzy lub rytualne seppuku, w zależności od światopoglądu i preferowanego sposobu radzenia sobie ze stresem :>

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*